Materiale didactice limba romana

Informatii

Dictionar general de sinonime al limbii romane View larger

Dictionar general de sinonime al limbii romane

RP-97899754260910-GS

Dictionar general de sinonime al limbii romane

More details

185,00 lei

    Dictionar general de sinonime al limbii romane

    Autori:

    Doina Cobeţ, cercetător ştiinţific principal – Iaşi, doctor în filologie, Premiul „Timotei Cipariu” al Academiei Române;

    Laura Manea, cercetător ştiinţific principal – Institutul de Filologie Română „A. Philippide” al Academiei Române, Filiala Iaşi, doctor în filologie, Premiul „Timotei Cipariu” al Academiei Române

    Nr. pagini: 2080

    Anul apariției: 2013

    ISBN: 978-9975-4260-9-1

             Dicţionarul general de sinonime al limbii române (DGS), prin numărul mare de cuvinte luate în studiu (74 673), depăşeşte ca volum toate celelalte lucrări lexicografice de acest gen apărute până în prezent. Autoarele şi-au propus să prezinte, pe de o parte, bogăţia sinonimică a limbii române în toate compartimentele ei, aplicând criteri noi şi o concepţie proprie în tratarea lexico-semantică a materialului lingvistic, pe de altă parte, transformările care s-au produs în sinonimia românească, ca urmare a evoluţiei ştiinţelor şi tehnicii, dar şi a schimbărilor ce au avut loc în realităţile economice şi socioculturale româneşti în ultimele decenii. Dicţionarul se adresează publicului larg, specialiştilor, cercetătorilor, studenţilor, elevilor şi altor categori socioprofesionale, dar ş. celor care doresc să-şi însuşească ma uşor limba română.

    …lexicografia sinonimica romaneasca nu poate fi comparata, ca valoare stiintifica si ca reprezentare in numar de volume aparute in decursul timpului, cu cea explicativa, enciclopedica, tehnica sau de limbaje speciale.

    …autoarele Dictionarului de sinonime al limbii romane (DGS) sunt cercetatori stiintifici principali, doctori in filologie, care au colaborat ca autori la lucrari importante pentru lexicografia explicativa si enciclopedica romaneasca: Dictionarul limbii romane al Academiei (DLR), Dictionarul explicativ ilustrat al limbii romane (DEXI) Dictionar enciclopedic-junior. Pentru activitatea lor stiintifica in domeniul lexicografiei, in cadrul Institutului de Filologie Romana ,,A. Philippide" al Academiei Romane, Filiala Iasi, au primit Premiul ,,Timotei Cipariu" al Academiei Romane. 

    De asemenea, au semnat numeroase studii si lucrari de filologie, de istoria gramaticii romane si de istoaria limbii romane. 

Recenzii

Nu exista recenzii.

Scrieti o recenzie

Dictionar general de sinonime al limbii romane

Dictionar general de sinonime al limbii romane

Dictionar general de sinonime al limbii romane

Scrieti o recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

27 produse in aceeasi categorie: